Quadra d'Agullàdols
Mediona

A l’extrem est del terme a banda i banda de la carretera de Canaletes (Cabrera d’Anoia)
    A la vessant oriental dels turons de Sant Pere Sacarrera.

Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Barriada de cases disseminades al voltant de la capella de Santa Margarida d’Agullàdols que en seria el nucli històric. Es tracta principalment de masos aïllats, entre els que destaca el Mas de Santa Margarida o la Freixeneda però també Ca l’Anima, Cal Jan o Cal Jeroni, tots ells molt més propers entre si.

Conegut també com Terme Baix.

L’origen històric estaria al voltant de l’església de Santa Margarida, datada des del segle XI. Tanmateix bona part de les cases actuals son construccions més recents vinculades al creixement del municipi entre el segles XVIII i XIX fruit de l’agument de la producció vitivinícola. A mitjans del segle XIX formava part del municipi de Sant Quintí de Mediona, tot i que la seva capella, Sant Margarida, depenia de la parròquia de Sant Maria de Mediona.