Caseriu de la Freixeneda
Mediona

Al nord est el nucli urbà, a la zona del mateix nom, al Km 3,5 de la carretera BV-2304
    A l’est de l’edificació principal de la Freixeneda.

Fitxa ARQ050 del Catàleg de béns a protegir del POUM.
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Volum de planta rectangular compartimentat en sis habitatges diferents però de dimensions i característiques idèntiques. Correspon a una edificació de planta baixa i golfes amb coberta a doble vessant de teula àrab, feta amb murs de maçoneria arrebossats amb morter de calç. Davant d’aquest volum hi ha una gran zona de pas, una espècie de carrer que dóna accés a cada un dels habitatges.

Els diferents habitatges son idèntics i tenen un portal rematat amb arc rebaixat ceràmic disposat a sardinell. La resta d’obertures, totes d’obra i quadrangulars estan delimitades, igual que els angles cantoners i la part inferior de la porta, amb una imitació de carreus pintada sobre l’arrebossat.

Pel que fa a les finestres es distribueixen de forma simètrica, n’hi ha una de petites dimensions a la dreta de la porta i dues més, just per sobre a l’alçada de les golfes. Totes elles tenen ampits de rajols manuals.

Cada un dels habitatges disposa d’un banc d’obra entre la porta i la finestra de la planta baixa.

Aquesta construcció havia estat habitatge dels jornalers que treballaven a la masia de la Freixeneda.