Taller del bosc de Pereres
Mediona

Afectat per l'activitat agrícola.
    Fitxa PAP058 del Catàleg de béns a protegir del POUM
    4140 Inventari Patrimoni Arqueològic
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Al voltant del mas Pereres es van recuperar un bon nombre de peces d'indústria lítica, dipositades al Museu de Vilafranca. D'entrada es tenen les referències de J. Monfort que identifica entre els materials estudiats: 5 burins, i n'apunta una probable cronologia paleolítica, sense més precisions. Un cop revisada la indústria lítica dipositada al Museu de Vilafranca, s'ha pogut corroborar el seu aspecte Paleolític, especialment adscrit al Paleolític Superior. Destaquen, com a peces més significatives, una truncadura i un burí. Respecte els altres 4 burins, no s'ha pogut observar, així com tampoc les nombroses "puntes de fletxa" que Monfort creu veure (quasi sempre en ascles i fragments de forma triangular-apuntada). D'altra banda dominen les rascadores, denticulats i són presents els elements abruptes-de dors.

Els inventaris que fan Giró i Monfort no són coincidents ni en les descripcions ni en el número de peces. La revisió de la Carta Arqueològica confirmà el conjunt de Montfort, bé que no les seves anàlisis.

Tot i que des de 1962 sovint el jaciment s’ha situat a Font-rubí, fruit d’un error en la publicació de Giró, és clarament dins el terme municipal de Mediona.

Les restes es van localitzar el mars de 1950 a la part més septentrional de la finca de Pereres, al cantó del camí del Mas del Bolet