Cal Tut
Mediona

A la sort de la Freixeneda, a l’oest de Cal Xic.

Ha estat reformada recentment.
    Fitxa ARQ044 del Catàleg de béns a protegir del POUM
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Edificació de planta rectangular, formada per planta baixa i primer pis amb coberta a doble vessant de teula àrab.

L’edificació apareix completament arrebossada i reformada, amb obertures rectangulars d’obra. De les dues portes d’accés, una és d’arc rebaixat i l’altre, rectangular està delimitada per blocs de pedra carejada, segurament de factura moderna.

Al voltant de l’edificació principal hi ha una zona de pati i al nord un cobert. Adossada per la banda de llevant hi ha un altre construcció, de menors dimensions que funciona com habitatge independent.

Edificació aixecada a la quadra de l’església d’Agullàdols, associada segurament al creixement de la zona vinculat a la puixança de la producció vitivinícola durant el segles XVIII-XIX.