Ca l'Ànima
Mediona

A la zona de la Freixeneda, entre aquesta i la Canaleta, al sud de Cal Jeroni.

Legal i física
    Fitxa ARQ047 del Catáleg de béns a protegir del POUM
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Edifici composat per diversos cossos annexats entre si definint una planta poligonal força irregular. L’edifici principal, situat al centre, té planta rectangular amb coberta a doble vessant de teula àrab.

Al nord, oest i sud té adossades diferents construccions, principalment coberts destinats a tasques agrícoles. El cobert situat a ponent té una placa ceràmica amb la data 1946.

L’edifici té un pati a la part davantera i es troba delimitat per una tanca d’obra amb porta de ferro forjat.

Edificació aixecada a la quadra de l’Església Agullàdols, associada segurament al mas de la Freixeneda i al creixement de la zona vinculat a la puixança de la producció vitivinícola durant el segles XVIII-XIX.