Cal Magí Marcó
Mediona

Legal i física
    Fitxa ARQ055 del Catàleg de béns a protegir del POUM
    Residencial - productiu
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Casa de planta rectangular de planta baixa i pis, amb coberta a doble vessant amb el carener paral·lel a la façana i rematada amb teula àrab. El ràfec es troba decorat amb una imbricació de rajol i teula ceràmica. Correspon a una construcció de maçoneria feta amb argamassa i maó, però que té totes les parets arrebossades i pintades de blanc. Les obertures són rectangulars i fetes d’obra. A la façana principal hi trobem la porta d’entrada i també una porta per entrar maquinaria agrícola, entre ambdues hi ha un pou d’aigua, enganxat a l’edifici.

La parcel·la està envoltada per un petit mur de pedra i una tanca metàl·lica. A banda de la casa hi ha diferents naus d’us agrícola.

Edificació vinculada al creixement del municipi entre finals dels segle XVIII  amb l’extensió de la vinya per la producció d’alcohol per exportar a Holanda i Amèrica. Aquest creixement es consolidà durant el segle XIX amb l’augment del preu del vi, degut a l’arrasament de les vinyes franceses per la fil·loxera.