Can Busquets, Cal Moixó i Cal Paella
Mediona

Al nucli de l’Agullàdols, a l’est de la Freixeneda, al nord de la vinya de Ca l’Ànima

Molt transformades.
    Fitxa ARQ093 del Catàleg de béns a protegir del POUM
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Conjunt de tres cases adossades amb planta baixa i pis amb la coberta a dues vessants de teula àrab i el carener paral·lel a la façana.

Les tres edificacions tenen unes proporcions molt similars, de planta rectangular amb obertures rectangulars al primer pis i portals d’accés amb arc rebaixat. Són edificacions molts transformades en les que costa resseguir els trets originals. Només en una d’elles, Cal Moixó, la menys modificada, es conserva el portal original fet de maons ceràmics.

Les finestres rectangulars a peu de carrer de la planta primera d’aquests habitatges en origen podrien estar relacionada amb la producció vitivinícola, actuant com a obertura per abocar el raïm al cup des del carrer.

La similitud en les seves característiques és el que ha fet que s’agrupin en un únic conjunt, ja que representen un tipus d’edificació coetània, molt vinculada a al producció agrícola de la zona.

Conjunt d’edificacions aixecades a la quadra de l’Església d’Agullàdols, associada segurament al mas de Santa Margarida i al creixement de la zona vinculat a la producció vitivinícola durant el segles XIX i XX.

.