Cal Ros del Carme
Mediona

A llevant del nucli urbà de Sant Joan. A la Quadra d’Agullàdols.
    A l’est del camí de Sant Quintí de Mediona a Sant Margarida d’Agullàdols, a tocar de Cal Lluís.

Fitxa ARQ057 del Catàleg de béns a protegir del POUM
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Casa de planta rectangular composada per planta baixa i golfes adossada a Cal Lluis per llevant. Té una coberta a una vessant de teula àrab amb ràfec decorat amb una senzilla imbricació de rajol ceràmic. La construcció és de maçoneria però es troba completament arrebossada i pintada de blanc, a excepció d’un petit sòcol de pedra a la part inferior. Totes les obertures són d’obra i rectangulars inclosa la porta d’entrada i el magatzem. Les finestres de les golfes són de mesura inferior i estan enganxades al ràfec. A la façana lateral hi ha un petit contrafort.

Edificació vinculada al creixement del municipi entre finals dels segle XVIII amb l’extensió de la vinya per la producció d’alcohol per exportar a Holanda i Amèrica. Aquest creixement es consolidà durant el segle XIX amb l’augment del preu del vi, degut a l’arrasament de les vinyes franceses per la fil·loxera