El Veïnat
Santa Susanna

El Veïnat

Regular
    L'autopista del Maresme i la construcció d'una central elèctrica han trencat l'harmonia paisatgística d'aquest indret.
    Diversos
    Marc Bosch de Doria

Zona de 17 ha aproximadament,situada al curs mitjà de la riera de Santa Susanna, entre can Rosich, al sud, can Mestroi i Mas d'en Calça, al nord, limitant amb l'autopista del Maresme. És una part de la vall de Santa Susanna més oberta, on ha perviscut l'activitat agrícola fins a l'actualitat, especialment l'horta. L'entorn natural, amb rics boscos mediterranis, el patrimoni històric i l'activitat agrícola existent atorguen en aquesta zona un interès paisatgístic singular, especialment davant l'evident pressió urbanística i d'infrastructures.

El Pla d'Ordenació Urbanísitica vigent (1982), considera que El veïnat "reuneix condicions de conjunt arquitectònic popular junt amb el de "lloc de pintoresca situació" amb un panorama de singular interès i que cal protegir com a paisatge". Malgrat això fa uns anys s'hi va construir el l'autopista C-31 del Maresme, al nord, i una subsetació elèctrica, al sud, que han malmès aquest caràcter genuí.