Can Planas
Santa Susanna

XVI
    Del conjunt arquitectònic és la masia millor conservada.
    PGOMSS 1982 (DOGC 250 de 18/8/1982) (dins del Veïnat)
    Marc Bosch de Doria

Masia de planta rectangular amb la teulada a una vessant amb inclinació cap a la façana. Està orientada cap al sud, en direcció la vall de la riera de Santa Susanna. No és una construcció exempta perquè per darrere s'adhereix a can Ferregús, al costat a can Tanca i antigament encara hi havia can Burjons, actualment desapareguda. A la banda oest encara hi ha un altre cos que sobressurt que delimita una era en forma de L. La casa consta de planta baixa i un pis i la façana té una portalada adovellada amb arc de mig punt, amb una finestra gòtica al capdamunt. La resta de finestres, localitzades a la primera planta també són de pedra treballada, si bé no presenten elements ornamentals. A la façana també sobressurten tres contraforts per a reforçar l'estructura. Al davant de can Planas hi ha un pou i un petit cobert.

La tipologia de la construcció i els materials emprats indiquen que es tracta d'una masia del segle XVI.

BONET I GARÍ, L. (1983). Les masies del Maresme. Estudi de les masies, elements defensius, ermites i molins. Centre Excursionista de Catalunya: Barcelona.