Can Tanca
Santa Susanna

Enmig de les hortes del Veïnat

XVI-XX
    PGOMSS 1982 (DOGC 250 de 18/8/1982) (dins del Veïnat)
    Marc Bosch de Doria

Masia de planta quadrada, amb la teulada a doble vessant amb el carener perpendicular a la façana. Està orientada a l'est, si bé antigament probablement tenia l'accés pel sud, al costat de can Planas. No és una masia exempta, sinó que forma part d'un conjunt arquitectònic amb can Planas, Can Ferregús i Can Burjons (actualment desapareguda). És una construcció molt reformada, d'aspecte sobri i té l'accés per una petita porta, amb dues finestres al primer pis. Al costat esquerre de la porta hi ha un petit cobert per a la comuna. L'únic element original que s'observa és un contrafort de pedra a la banda sud de l'edifici. Davant de la masia hi ha un pou que conserva l'estructura circular de pedra, tot i que recentment se li ha adherit una barbacoa i un petit safareig.

La masia té els origens al segle XVI però la construcció actual és fruït d'una profunda reforma del segle XX.