El Veïnat
Santa Susanna

XVI-XIX
    Estat de conservació diferent, segons l'immoble.
    Diversos
    Marc Bosch de Doria

Conjunt de masies situades en una àmplia plana a la meitat del curs de la riera de Santa Susanna. Aquesta zona és coneguda com el Veïnat. Can Planas, can Tanca, can Ferregús i can Burjons (actualment en runes) són quatres masies annexes situades a la part central del Veïnat. A banda d'aquest grup, formava part de l'àmbit geogràfic del Veïnat la masia de Cal Petit (actualment transformada), Can Burjons Vell, Can Rossich, Mas d'en Calça, Can Mestroi i Cal Capità. La zona del Veïnat encara conserva activitat agrícola i actualment és l'indret més elevat del municipi on es cultiva horta.

Conegut també com a Veïnat d'en Jordi, en referència a una antiga taverna que portava aquest nom. Detallem la descripció del conjunt en la fitxa corresponent de cada masia.