Can Mestroi
Santa Susanna

Finca de can Mestroi
    Al nord del Veïnat, a tocar de l'autopista C-32

Marc Bosch de Doria

Masia de planta rectangular, orientada a l'est, amb la teulada a doble vessant amb el carener perpendicular a la façana. Consta de diversos cossos, amb planta baixa i un pis. Els centrals probablement són originals i els dels extrems, que perllonguen la teulada, són més moderns. És una construcció molt sòbria, sense gran portalada ni finestrals. Només, una finestreta de la planta baixa conserva l'obertura amb pedra treballada. No descartem que les successives reformes de l'edifici hagin amagat o eliminat altres elements constructius de pedra. La masia es troba situada en una plana elevada damunt del Veïnat i antigament tenia un petit estany, avui dessecat.

També conegut com a Can Mastroi.

El mas pertanyia als Salichs, fins que el van vendre als Soler de Can Bonet. Més tard, el masover Francesc Montfulleda va adquirir-lo, i posteriorment ha anat canviat de mans. Per la tipologia de la masia considerem que és del segle XIX i molt reformada al segle XX.