Cementiri municipal
Sant Feliu de Llobregat

Desconegut
    IPA
    Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat - 0216901DF2801E
    CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

Cementiri de planta rectangular amb els nínxols disposats longitudinalment en fileres i els uns sobre els altres. N'hi ha dues centrals i dos més adossades a les parets que delimiten el recinte. A la capçalera també trobem nínxols de les mateixes característiques, però disposats transversalment. Conté diversos panteons familiars de tendència modernista i una capella privada que, no obstant això, sòl estar oberta a l'accés del públic. Al centre de les fileres de nínxols hi ha una avinguda de xipresos d'una alçada considerable.

Fins al 1847 el cementiri municipal estava situat als entorns de la parròquia. Feia temps, però, al 1787, que la Reial Cèdula de Carles III reglamentava la desaparició dels cementiris de les rodalies de les esglésies i obligava a construir-los fora del nucli urbà. Tot i que avui dia el cementiri municipal de Sant Feliu està immers dins la trama urbana, la seva implantació inicial es va fer en uns solars lluny del centre de la vila i a les immediacions del qual només hi havia la fàbrica tèxtil dels germans Vila, anomenada Can Güell.

-FERRER, Jordi: Sant Feliu de Llobregat. Recull gràfic, 1887-1965. Col·lecció l'Abans, Efadós Editorial, el Papiol, 2001, 650 p.