Cementiri municipal
Sant Feliu de Llobregat

  Baix Llobregat
  Riera de la Salut s/n
  Emplaçament
  A la Riera de la Salut al punt d'encreuament amb la Rambla de la Marquesa de Castellbell.

  Coordenades:

  41.3883
  2.04706
  420328
  4582302
  Número de fitxa
  08211 - 248
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Conjunt arquitectònic
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XIX
  Desconegut
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  IPA
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  19197
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat - 0216901DF2801E
  Autoria de la fitxa
  CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

  Cementiri de planta rectangular amb els nínxols disposats longitudinalment en fileres i els uns sobre els altres. N'hi ha dues centrals i dos més adossades a les parets que delimiten el recinte. A la capçalera també trobem nínxols de les mateixes característiques, però disposats transversalment. Conté diversos panteons familiars de tendència modernista i una capella privada que, no obstant això, sòl estar oberta a l'accés del públic. Al centre de les fileres de nínxols hi ha una avinguda de xipresos d'una alçada considerable.

  Fins al 1847 el cementiri municipal estava situat als entorns de la parròquia. Feia temps, però, al 1787, que la Reial Cèdula de Carles III reglamentava la desaparició dels cementiris de les rodalies de les esglésies i obligava a construir-los fora del nucli urbà. Tot i que avui dia el cementiri municipal de Sant Feliu està immers dins la trama urbana, la seva implantació inicial es va fer en uns solars lluny del centre de la vila i a les immediacions del qual només hi havia la fàbrica tèxtil dels germans Vila, anomenada Can Güell.

  -FERRER, Jordi: Sant Feliu de Llobregat. Recull gràfic, 1887-1965. Col·lecció l'Abans, Efadós Editorial, el Papiol, 2001, 650 p.