Panteó família Ricart
Sant Feliu de Llobregat

Cementiri Municipal. Riera de la Salut/Rambla de la Marquesa de Castellbell

19198(Conjunt panteons)
    CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

El panteó de la família Ricart destaca per la seva gran portalada de pedra artificial acabada amb un arc de mig punt adovellat en el qual queda inscrita una creu que amb el seu braç llarg fa de pilastra i divideix l'arc en dos parts longitudinals a cadascuna de les quals bat una porta de ferro forjat molt originals per la seva composició, que combina línies rectes amb altres serpentejades. A la imposta de l'arc es pot llegir la inscripció "Família Ricart". La decoració dels capitells reprodueix fulles d'acant, mentre que una creu llatina protagonitza el timpà. Els tres extrems superiors de la creu tenen una aplicació en forma de mitja esfera amb una creu inscrita que té els dos braços de la mateixa longitud.

Forma part de la Ruta Modernista de Sant Feliu.

Fins el 1847 el cementiri municipal estava situat entorn a la parròquia, però arran de les grans transformacions socials, polítiques i econòmiques, l'augment demogràfic i la creixent urbanització del municipi, es va decidir construir un nou cementiri a les afores de la ciutat (un espai que, actualment, es torna a trobar integrat dins el teixit urbà).

Al seu interior hi destaquen alguns panteons propers al modernisme, i són els de les famílies Bertrand, Ricart, Ribas i Cañameras i Molins.