Carrer Manuel Moreno
Vilassar de Dalt

XVII-XX
    Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    varis propietaris
    Jordi Montlló Bolart

Carrer de traçat força irregular en sentit nord - sud i que enllaça l'accés al poble amb el nucli històric de la Plaça de l'Ajuntament i església. Fa força pendent per superar el desnivell existent, sobretot en el tram final. Al seu voltant hi trobem carrers o finques en perpendicular com Can Mateu del Nen, Can Sala o Can Jaumetó.
    Domina en generalment les cases amb planta baixa i pis, amb la coberta a dues aigües i el carener paral·lel a la façana.
    La composició de les façanes a la planta baixa és de finestra lateral i porta, que pot ser d'arc escarser o llinda recta. En el primer pis, pot ser d'una o dues finestres, però hi han hagut algunes modificacions.

Destaquen les cases de Cal Mateu del Nen, Can Sala, Can Jaumetó, La tela i les fàbriques de Can Xinco, Ca l'Amadeu o Cal Ribot.

Antigament aquest carrer era conegut com el carrer de Mar. La seva consolidació definitiva es produeix durant la industrialització del municipi, sobretot a la part baixa del carrer on s'estableixen les fàbriques de Can Ribot, Ca l'Amadeu o Cal Xinco.

SAMON i FORGAS, Josep (1999). Itineraris: Per la sagrera de Vilassar; dins Ipsa Arca, núm. 2, setembre de 1999. Museu Arxiu Municipal de Vilassar de Dalt, pàgs. 36 a 47.