Carrer Manuel Moreno
Vilassar de Dalt

  Maresme
  Carrer Manuel Moreno
  109

  Coordenades:

  41.51535
  2.36048
  446636
  4596166
  Número de fitxa
  08214 - 131
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Conjunt arquitectònic
  Modern
  Contemporani
  Segle
  XVII-XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  varis propietaris
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Carrer de traçat força irregular en sentit nord - sud i que enllaça l'accés al poble amb el nucli històric de la Plaça de l'Ajuntament i església. Fa força pendent per superar el desnivell existent, sobretot en el tram final. Al seu voltant hi trobem carrers o finques en perpendicular com Can Mateu del Nen, Can Sala o Can Jaumetó.
  Domina en generalment les cases amb planta baixa i pis, amb la coberta a dues aigües i el carener paral·lel a la façana.
  La composició de les façanes a la planta baixa és de finestra lateral i porta, que pot ser d'arc escarser o llinda recta. En el primer pis, pot ser d'una o dues finestres, però hi han hagut algunes modificacions.

  Destaquen les cases de Cal Mateu del Nen, Can Sala, Can Jaumetó, La tela i les fàbriques de Can Xinco, Ca l'Amadeu o Cal Ribot.

  Antigament aquest carrer era conegut com el carrer de Mar. La seva consolidació definitiva es produeix durant la industrialització del municipi, sobretot a la part baixa del carrer on s'estableixen les fàbriques de Can Ribot, Ca l'Amadeu o Cal Xinco.

  ABRIL, J.M; ANDREU, J.; BENITO, P.; CASANOVAS,J.; MAS, MT. I SAMON, J.(1988). De menestrals a teixidors. Dos segles d'industrialització a Vilassar. Museu Municipal de Vilassar.
  AJUNTAMENT DE VILASSAR (1999). Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt.
  SAMON i FORGAS, Josep (1999). Itineraris: Per la sagrera de Vilassar; dins Ipsa Arca, núm. 2, setembre de 1999. Museu Arxiu Municipal de Vilassar de Dalt, pàgs. 36 a 47.