Can Sala
Vilassar de Dalt

  Maresme
  Carrer Manuel Moreno, 48
  115

  Coordenades:

  41.51592
  2.35943
  446549
  4596230
  Número de fitxa
  08214 - 77
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Neoclàssic
  Segle
  XVIII
  Estat de conservació
  Bo
  S'ha restaura i reformat amb criteris de revalorització d'elements arquitectònics originals.
  Protecció
  Legal
  Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Si (IPA 9281)
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  6664229DF4966S0001HD
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Casa als quatre vents, la façana lateral de la qual s'alinea amb el carrer Manuel Moreno, però té la façana principal orientada a migdia. És de planta rectangular i consta de planta baixa i dos pisos, amb un petit pati al davant i hort al costat occidental. La coberta és de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana principal. Aquesta té una composició ordenada de les obertures, amb porta d'accés i finestres a la planta baixa, dos balcons i finestra en la planta pis i finestres més petites en la segona planta.
  Destaquen els esgrafiats i el pintat de les façanes amb motius florals i geomètrics i jugant amb tons de grocs i també destaca una galeria que sobresurt una mica de la façana lateral, a l'alçada del primer pis amb sis arcs de mig punt.

  Aquesta casa es coneix amb diversos noms. A l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat figura com a Can Llimona, en el Catàleg de Vilassar com a Can Sala. Però el nom originaris de la casa és Can Llança, ja que la fa construir un capellà fill de Can Maians (família Llança) que era beneficiat de la parròquia de Santa Anna de Barcelona. La deixa en testament a la seva neboda i d'aquesta passa un altre cop a l'hereu de Can Maians. Després la família se la ven. La propietària de Can Maians quan se la venen demana als compradors poder retirar de la façana un escut familiar esculpit en pedra que ara es pot veure en la part interior d'un portal de Can Maians que dona als horts.

  AJUNTAMENT DE VILASSAR (1999). Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt.