Can Xinco
Vilassar de Dalt

Carrer Manuel Moreno, 49

Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    varis propietaris
    Jordi Montlló Bolart

Antiga fàbrica tèxtil de planta baixa i pis, reconvertida amb habitatges conservant l'estructura volumètrica i el ritme compositiu de les obertures de la façana. Destaca l'assecador amb maó vist del segon pis amb el volum de la gelosia format per l'enreixat de maons.
    La coberta és de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana.

La casa de cós del costat, és la de l'antic propietari. Destaca l'entrada de fusta amb porta modernista i les inicials del seu nom i cognom, Josep Serra, esgrafiades "JS".

Comença amb la quadra de telers de Pau Serra i Calvet cap a 1840.
    L'any 1874 passa a nom del seu fill, Joan Serra i Roldós, i quatre anys més tard trasllada la fàbrica del carrer del Mar a l'emplaçament actual. Fins el 1895 funciona amb 14 telers.
    L'any 1899 s'hi instal·la en Salvador Palà amb 20 telers mecànics. Funciona fins l'any 1911.
    Entre 1918 i 1933, Joan Serra i Villà comparteix el local amb altres fabricants. Després torna a estar sol. L'any 1941 tenia 12 telers de cotó, 16 de mescla i 4 de lli. L'any 1962 l'empresa anava a nom del seu fill, Josep Serra i Llongueras. L'any 1976 es transforma en societat anònima.
    El febrer de 1983 cessa la seva activitat.