Can Ribot
Vilassar de Dalt

Carrer Manuel Moreno, 108

hi ha algun element que caldria consolidar o restituir.
    Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    Jordi Montlló Bolart

Indústria tèxtil formada per una gran nau de planta rectangular de planta baixa i pis, amb la coberta de teules àrabs a dues aigües amb el carener paral·lel als murs de càrrega. Destaca el ritme compositiu de les obertures d'arc escarser de les façanes. Els paraments són arrebossats i pintats de blanc. S'utilitza el maó vist per rematar els capcis de les façanes.
    L'entrada principal és pel carrer Vidal i barraquer amb un barri de ferro delimitat per dos pilars de maons, un dels quals conserva un pinacle de trencadís.
    Uns petits cossos adossats a la nau principal delimiten el pati. Un d'aquests està rematat amb una balustrada de terrissa.
    En el capcer septentrional hi ha una inscripció feta en rajola que diu: "El trevall allunya l'avorriment, el vici i la misèria". Alguns fragments un xic deteriorats.

Es conservava un teler manual procedent d'aquesta fàbrica en el Museu arxiu Municipal de Vilassar; però es va cremar durant l'Exposició Universal de 1992 a Sevilla, on s'havia cedit per exposar.
    La casa del costat, que s'entra pel Carrer Manuel Moreno, 106 és la del propietari i destaca el seu celler.

L'any 1903 consten per primera vegada 12 telers mecànics a nom de Suc. De Francisco Coll i Cia - J. Ribot, Scdad. En Cta..
    L'any 1912 hi havia 22 telers mecànics i 5 telers manuals a nom de Josep Llobera.
    El 1914 l'empresa passa a nom de Juan Ribot Clot. L'any 1925 hi havia 25 telers jacquard, 10 telers mecànics i 5 de manuals.
    El 1935 hi havia 18 telers mecànics, 7 de jacquard i 1 de manual.
    La dècada dels 70, del segle passat, cessen en la seva activitat i es converteixen en petits tallers d'estampació.