Ca l'Amadeu
Vilassar de Dalt

Carrer Manuel Moreno, 57

Racionalisme
    Josep Maria Abades Blanxart
    BCIL- Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental
    Jordi Montlló Bolart

Conjunt fabril funcional i d'estètica racionalista, format per un primer cos de planta baixa i pis, corbat en línia de façana i un cos allargat i reculat de planta baixa.
    Destaquen els voladís d'aquest primer volum, la caixa d'escala que arriba fins el terrat i la barana metàl·lica i el tractament de les obertures.

Fàbrica construïda per la família Samaranch. El nom popular el pren del senyor Amadeu Guinau Poqueras, el seu antic director.
    S'especialitzen en telers de Jacquard de gran amplada que permeten fer dibuixos més complexos, dedicats principalment a vànoves.
    L'any 1968, una de les naus es va ensorrar provocant la defunció d'un treballador. L'any 1978 tanquen. A l'edifici hi continuaren altres activitats i ha patit un procés de particions.

GENERALITAT DE CATALAUNYA (1991). Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Vilassar de Dalt.