Les Ginesteres
Vilassar de Dalt

Camí de la Costa

Antoni Fisas i Planas
    BCIL - Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental
    Jordi Montlló Bolart

Les Ginesteres és una de les finques més grans del municipi situada entre el Camí de la Costa i la carena. A l'entrada de la finca hi havia l'antiga masia desapareguda de Ca l'Estrany. On ara hi ha la masoveria de la finca. A la part més alta hi ha la casa senyorial construïda l'any 1929 per l'arquitecte Antoni Fisas, amb influències californianes.
    L'entorn està enjardinat i la finca està molt ben cuidada. Hi ha un seguit d'instal·lacions destinades al captament d'aigua tant per un vessant com per l'altre, amb basses, mines i murs de contenció. Al vessant del torrent de la molinera hi han tres mines propietat d'aquesta finca que es troben en terme municipal de Premià de Dalt. Es recollien totes les aigües d'aquest vessant, es conduïen en el punt més baix i d'allí mitjantçant bombeig es feien canviar de vessant per portar-les a la finca i al poble de Vilassar.

El camí que travessa la finca fou encarregat pels Biada, a l'enginyer anglès Mr. Locke després de la construcció de la línia del ferrocarril Barcelona - Mataró. Està dissenyat perquè el pendent sigui suau i continu amb la intenció d'instal·lar-hi un trenet particular que portaria els visitants de l'entrada de la finca a la casa.

La família Biada adquirí la finca durant la segona meitat del segle XIX
    Durant la Guerra civil es va col·lectivitzar el bosc d'aquesta propietat.

PUJOL i DURAN, Delfí (2000). La pagesia a Vilassar. Les cases de muntanya (I); dins Ipsa Arca, núm. 3, juny de 2000. Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, pàgs. 42 a 44.