Riera d'Arenys de Munt
Arenys de Munt

  Maresme
  Arenys de Munt

  Coordenades:

  41.60997
  2.54044
  461709
  4606575
  Número de fitxa
  08007 - 285
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Conjunt arquitectònic
  Modern
  Contemporani
  Segle
  XVII-XX
  Estat de conservació
  Regular
  Segons el tram
  Protecció
  Legal
  Pla General d'Arenys de Munt, 7/05/2003
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 002A09000
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  En aquesta fitxa hi incloem el paisatge urbanístic creat a l'entorn de la riera d'Arenys, tant en la zona urbanitzada amb cases o edificis diversos com a les zones perifèriques, on s'hi poden documentar parets de contenció, desguassos o canalitzacions de rials i torrents. Tots aquests elements formen part de la història de la pròpia riera.

  Es tracta del carrer principal a partir del qual s'ha anat urbanitzant; tenint com a eix principal l'església i el seu entorn: el carrer vell el carrer Nou, el carrer de Panagall, el carrer Sant Antoni, etc.
  El poblament antic d'Arenys de Munt era dispers i al voltant de la riera només hi havia camps de conreu. Les cases de Can Borrell i Can Bellsolell eren les principals propietàries de les terres, delimitades per la mateixa riera; el primer en el marge dret i els segons en el marge esquerre.
  La història d'Arenys de Mar i de Munt està directament vinculada a la Riera que les vertebra. El mateix nom "arenys" es pot relacionar amb la riera. En un document del segle X, l'església de Sant Martí està referenciada com l'església "supra arenios".