Pont del Vent
Folgueroles

Carretera N-141d, km. 7,2
    A la banda nord-est del terme municipal, entre els municipis de Folgueroles i Tavèrnoles

Estructural
    Diputació de Barcelona
    Adriana Geladó Prat

Pont aïllat situat damunt del torrent de les Valls, just en el punt on aquest curs fluvial passa a denominar-se riera de Tavèrnoles. Es troba assentat damunt de la llera de roca del torrent i està format per un gran arc de mig punt bastit amb maons disposats a sardinell, amb una dovella central de pedra. Els pilars que el sostenen són de pedra sense treballar disposada regularment, amb les impostes de pedra motllurades. La resta de l'estructura està bastida amb carreus de pedra i coronada amb una cornisa de maons situada sota el ferm de la via. Als extrems de l’arc hi ha uns grans contraforts bastits amb pedra que li donen consistència. El tauler superior està asfaltat i delimitat amb guardarrails i baranes metàl·liques.

L’element està inclòs dins dels límits de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

El pont forma part del traçat de la carretera N-141d, que comunica Vic amb el pantà de Sau passant per la banda sud del terme municipal de Folgueroles. Fou construïda l’any 1917 i en té cura la Diputació de Barcelona. El pont, que era un punt conflictiu pel que fa als accidents de trànsit que s’hi produïen, fou objecte d’una important rehabilitació l’any 1994. Les reiterades demandes per part de l’Ajuntament de Folgueroles i el seu mal estat de conservació van fer que el servei de carreteres de la Diputació de Barcelona dugués a terme aquesta intervenció.