Plaça Major
Moià

Si, IPA nº 22, ACCN 16690
    Estructural
    Ajuntament - Pl. Sant Sebastià, 1 08180 Moià
    Cristina Casinos

Plaça Major situada al voltant de l'església parroquial de Santa Maria. Envoltada per la portalada nord de l'església, el baptisteri de Sta. Maria, l'actual rectoria (antiga casa Bussanya), ca l'Anglada i les voltes de cal Plàcid.
    Ocupa la primitiva plaça i l'antic cementiri del qual encara hi ha restes en el subsòl.

Actualment el paviment de la plaça és modern i té arbres. Els diumenges de cada setmana alberga el mercat municipal.

A principi de segle es caracteritzava per la seva aridesa. Excepte la part davantera de la porta principal, que estava empedrada, tota la resta només era terra. No serà fins a l'any 1905 que es construirà una mica de vorera i s'hi plantaran unes acàcies.
    Ha estat el lloc de reunió i de transaccions econòmiques fins avui en dia, ja que els diumenges s'hi realitza el mercat municipal que va ser atorgat per Ramon Berenguer IV al 1151.

Clarà i Arisa, J ( 1997); Moià, 1875-1939. La vida d'un poble en imatges. Ed. Viena S L. Barcelona, gener.
    Generalitat de Catalunya; Servei del Patrimoni Arquitectònic. Barcelona.