Cal Perxer
Moià

C. Joies

Eclecticisme
    Si, IPA nº 35, ACCN 16703
    Cristina Casinos

Gran casa d'estructura irregular que s'adapta a la cantonada que formen el carrer de les Joies, el carrer Moragues i el carrer del Forn. Els baixos són de gran alçada i estan subdividits en l'interior amb entresol, amb grans portals que donen als carrers corresponents. Part de la primera planta del carrer de les Joies és ocupada per una gran terrassa amb barana de ferro compartimentada per unes pilastres fetes d'obra coronades amb uns gerros de pedra artificial. Les dues plantes superiors, no tan altes com els baixos, són retrenquejades donant lloc a un joc d'espais, grans balcons donen també a totes les façanes. Enmig del terrat s'alça un pou-cisterna. A la planta baixa totes les cantoneres, la base dels murs i els marcs dels portals són fets amb pedra.
    Part de l'edifici és estucat que imita la pedra. La coberta és de teula àrab.

L'edifici actual és fruit d'una profunda remodelació basada en la conversió d'un grup de cases del que havia estat el centre històric de Moià, en un gran casal tal i com el coneixem avui. Aquesta transformació es va portar a terme a finals del s. XIX.
    A principis del segle XX era propietat del notari Joan Soler Vilarassau, propietari també del mas Vilarassau d'Oló.

Serra i Coma, R; Sarri, J (1992); Servei del Patrimoni Arquitectònic. Generalitat de Catalunya. Barcelona.