Baptisteri - Antiga capella del Roser
Moià

Caldria una neteja del portal exterior
    Si, IPA nº 12, ACCN 16677
    Bisbat de Vic - c. Sta. Maria núm. 1 08500 Vic
    Cristina Casinos

Capella amb planta de creu grega amb coberta a doble vessant amb ràfec de pedra. Amb cúpula alçada sobre quatre arcs de mig punt. Corona l'edifici una llanterna octogonal. A la façana actual, l'accés està normalment tancat. Hi ha una fornícula en forma de templet on és representat sant Joan Baptista en un conjunt de 40 rajoles de ceràmica blanca, el mosaic està signat: "Joan ".

La porta d'accés al Baptisteri és l'antiga façana de l'església de Sant Pere de Moià.
    El Baptisteri ocupa el lloc on fins a la Guerra Civil hi hagué l'altar del Roser, decorat amb retaules de Pau Sunyer. A la dècada dels 50 es remodelà l'espai i s'aprofità l'antic portal de la capella de Sant Pere que s'havia quedat abandonada. En el nínxol on hi havia la imatge del sant es col·loca unes rajoles de tradició catalana.

Generalitat de Catalunya (2007); Servei del Patrimoni Arquitectònic. Barcelona.