Penya Blanca - Roca Alba
Vallirana

Entre el Pla de Claperons (zona extractiva) i la urbanització del Mas de les Fonts

Xarxa natura 2000
    Àrea especial de conservació
    PEIN pel Decret 328/1992, de 14 de desembre
    Adriana Geladó Prat

Formació rocosa característica del municipi de Vallirana, delimitada pel Coll de la Creu d'Ardenya (al sud) i pel tram final del Serral del Suro (al nord). Litològicament, la zona està caracteritzada pels sòls càrstics, que fan que es produeixin esquerdes i recargolaments a la pedra per l'acció dels àcids de l'aigua. Aquesta tipologia de sòl va provocar que la zona fos explotada com a pedrera per extreure'n la pedra calcària, matèria prima utilitzada antigament per a la fabricació de calç. En l'actualitat, la zona està coberta d'abundant vegetació. L'espai està inclòs dins de l'ENP de les Muntanyes de l'Ordal.

Es tracta d'un punt de referència dins del municipi. El nom prové del sòl calcari que la caracteritza, de color clar. Pel que sembla, la zona està documentada des del segle X.

Http://www.naturalocal.net (Consulta: 26-06-2017). La Penya del Moro. Vallirana-Torrelles de Llobregat. Revista Aquí, 4 de maig de 2000.