Palau Falguera. Escut
Sant Feliu de Llobregat

Carrer de Falguera, 2-6

Desconegut
    Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat - 0216901DF2801E
    CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

L'escut dels Falguera es localitza al centre superior de la façana del Palau, coronant-la. Es tracta d'una escultura de forma ovalada que, a la part superior està rematada amb un elm amb plomall envoltat de motius vegetals i, per baix, descansa sobre una garlanda també esculpida amb motius igualment vegetals. El blasó és d'estil francès. Els elements més característics que el configuren es troben precisament al blasó i són tres fulles de falguera, a la part inferior, i, a sobre, tres abelles. Les falgueres fan al·lusió al nom de la casa i les abelles simbolitzen la laboriositat, el treball i la constància. Tot el blasó està envoltat per motius vegetals.

Aquest element coronava ja la nova façana que Josepa Falguera va fer a finals del segle XIX amb la intenció d'unificar el conjunt de la propietat immoble i dotar-la d'un aire senyorial.

- RETUERTA I JIMÉNEZ, M. Luz; SAmmARTÍ I ROSET, Carme (dir.). El Palau Falguera. Pagesos, mercaders i nobles a Sant Feliu de Llobregat. Segles XVII-XX. Sant Feliu de Llobregat: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 1999. 114 p.