Forn de guix de les Casetes d'en Mussons
Òdena

Darrera l'Hospital Veterinari de Catalunya
    Casetes d'en Mussons

Clausurat i tapiat per evitar perill
    Josep-Vicenç Mestre i Casanova

Antigues instal·lacions de transformació del guix obtingut de la veïna pedrera. Avui es troba en total desús i el forn inutilitzat totalment. Constata una de les darreres fases d'explotació extensiva del guix al terme d'Òdena, amb l'edificació feta de totxana. El forn, que es pot datar d'inicis del segle XX, es conserva tapiat a la part superior; també hi ha testimonis de la cendrera.

MESTRE CASANOVA, Josep-Vicenç (2007) Centre d'interpretació del guix: "Ara fa 50 milions d'anys". Avantprojecte museogràfic. Consell Comarcal de l'Anoia, Igualada
    MESTRE CASANOVA, Josep-Vicenç (2007) Centre d'interpretació del guix a Òdena: Catalunya ara fa 50 milions d'anys. El guix: l'aprofitament tradicional d'un recurs natural. Projecte museogràfic i pla de viabilitat. Ajuntament d'Òdena, Òdena