Font del Gelabert
Folgueroles

Torrent de Folgueroles
    A la banda de ponent del terme municipal, sota la masia del Tamborí Nou

Força malmesa i en desús
    Adriana Geladó Prat

Font aïllada situada a la riba de llevant del torrent, sota la masia del Tamborí Nou, davant del gran mur de pedra que delimitava les hortes del Gelabert i que està situat a l’altra riba del torrent. Es tracta d’una petita caseta de captació d’aigua de planta rectangular, amb la coberta de dues vessants de maons plans i el carener ornamentat amb teula àrab. La construcció està força malmesa i bastida amb totxo i pedra sense treballar, amb una gran obertura rectangular sense tancament. A l’interior es conserva un tub metàl·lic encastat al parament.

Font: informació oral del sr. Xavier Roviró [Consulta: 13-12-2021].

PONCE, Santi; ROVIRÓ, Xavier (2011). “El mas la Sala i la gestió del torrent de Folgueroles”. Estudis d’Història Agrària, n. 23, p. 102-103.