Font del Boix de la Sala
Folgueroles

Plaça de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
    Emplaçament
    A la banda sud-est del nucli urbà, dins de la finca del mas la Sala, entre el jardí i la zona d’hortes

41.93745
    2.31892
    443539
    4643056
    08083 - 223
    Coberta de vegetació
    BPU. Catàleg de béns a protegir del POUM de Folgueroles.
    Ref. Cad.: 3633505DG4433S
    Adriana Geladó Prat

Font situada dins de la finca del mas la Sala, a la banda de migdia del recinte, al costat del carrer de la Font de la Sala. Està formada per un recinte de planta rectangular completament cobert de vegetació i uns grans exemplars de boixos, que probablement li proporcionen el nom. La façana principal, orientada a migdia, presenta un portal d’accés d’arc apuntat, emmarcat amb carreus de pedra i amb les impostes motllurades. Compta amb una notable porta de ferro forjat, decorada amb motius vegetals i florals. El parament està bastit amb pedra sense treballar de diverses mides, disposada de forma irregular i amb les juntes ben marcades. El mur està rematat amb una filada de lloses planes de pedra. La façana de ponent, orientada al carrer, està bastida amb maons i presenta un revestiment arrebossat i pintat. Tant aquest parament com el de tramuntana estan rematats amb un coronament emmerletat bastit amb lloses de pedra planes.

No es va poder accedir a l’interior de la finca.

Font: informació oral del sr. Xavier Roviró [Consulta: 13-12-2021].

PONCE, Santi; ROVIRÓ, Xavier (2011). “El mas la Sala i la gestió del torrent de Folgueroles”. Estudis d’Història Agrària, n. 23, p. 102-103.