El Tamborí Nou
Folgueroles

Camí de Roda de Ter a Sant Julià - Camí del Tamborí
    A la banda nord-oest del terme municipal, al costat del camp de vol d’Osona-Folgueroles

Una part de la coberta està esfondrada i algunes obertures força degradades.
    Adriana Geladó Prat

Masia aïllada i mig enrunada de planta rectangular, formada per diversos cossos adossats. El volum principal presenta una coberta de teula àrab de dues vessants, amb el carener paral·lel a la façana principal, i una terrassa superior ubicada damunt de l’accés principal. Està distribuït en planta baixa i pis, amb la façana principal orientada a ponent. En general compta amb obertures rectangulars, amb els emmarcaments arrebossats i les llindes de fusta. Les finestres més destacades, situades al pis superior i orientades a la terrassa, presenten els brancals bastits amb carreus de pedra i amb les llindes planes. La terrassa està delimitada amb una barana bastida amb rajols disposats triangularment, situada damunt de l’accés principal. Sota seu hi ha un ràfec de dents de serra. Al costat del portal principal hi ha una escala adossada al parament, bastida amb pedra i maons. Dona accés a la part superior d’una pallissa oberta a l’exterior mitjançant grans obertures rectangulars. Adossats a la façana de tramuntana del volum principal hi ha dos cossos rectangulars destinats a les tasques agrícoles, el de llevant de factura moderna. El de ponent compta amb una teulada de dues vessants i està organitzat en un sol nivell. Presenta obertures rectangulars bastides amb maons i amb les llindes de fusta. Adossat a la façana de migdia del volum principal hi ha un altre cos de planta rectangular, teulada de dues vessants i organitzat en únic nivell. Presenta un gran portal rectangular amb la llinda de fusta i està protegit amb un voladís de teula àrab. Darrera seu hi ha una bassa rectangular bastida amb pedra i un revestiment lliscat a l’interior. En general, la construcció està bastida amb pedra sense treballar, amb diverses reformes efectuades amb maons i amb els paraments arrebossats. A la banda de ponent hi ha diversos volums destinats a les tasques agrícoles i ramaderes.

La construcció està situada a l’anomenat veral de dalt del terme. Tenim notícia, segons la bibliografia consultada, que a la construcció hi figuren algunes llindes datades al segle XIX. La masia, que funcionava com una masoveria d’una propietat més gran, fou durant molt de temps el lloc de pas de totes aquelles persones que anaven a peu de Folgueroles a Roda, especialment les treballadores de les fàbriques tèxtils del Ter.