Edifici del Carrer de Sant Antoni, 17
Callús

Carrer de Sant Antoni, 17. Callús
    Es troba al nucli antic del poble, conegut com l'Arraval.

Edifici de dues plantes. La façana principal orientada a l'est es troba al carrer Sant Antoni, la part de la façana nord que es troba a la Baixada de Santa Magdalena, té una major alçada ja que salva el desnivell del carrer. La façana principal presenta un parament arrebossat de color beige. La part baixa s'hi troba la porta principal decorada amb a maons a banda i banda i coronada amb un arc escarser de maons. A banda i banda s'hi troben dues finestres igualment acabades, amb l'ampit de maons i un arc escarser del mateix material. Presenten una a reixa de forja. Al pis superior s'obre dues finestres cegues a banda i banda i un balcó amb barana de ferro i dues obertures just al damunt de la porta principal. La façana nord, que es troba a la Baixada de la Magdalena es pot observar el parament de l'edifici, fet de grans blocs de pedra formant filades irregulars i nits amb morter de calç. Es poden observar quatre finestres. Dues a l'alçada del primer pis i dues més al segon.

Durant el primer terç del segle XX s'edificà la part més elevada del carrer de Santpedor. És llavors quan neixen els carrers Muntanya, Montserrat, Verdaguer i el carrer Louis Dupont (que pren el nom en agraïment a l'enginyer de l'empresa Solvay de les mines de potassa de Súria que facilità l'adquisició dels terrenys per edificar) (SALA, Ll. Et alli. 1996:13 ).

-HOYAS PAMPIN, Núria. El terme del Castell de Callús. Evolució historiogràfica. Servei del Patrimoni Arquitectònic Local. Diputació de Barcelona. Barcelona. 1999.
    -SALA, LL. SERRA, M. FONS, R. Callús. Història en Imatges. 1950-1975. Editorial Angle. Callús. 1996.