Custòdia de l'església parroquial de Sant Pere Apòstol d'Òdena
Òdena

  Anoia
  Basílica de Santa Maria d'Igualada
  Emplaçament
  Exposició Fulgentia d'art religiós a la basílica de Santa Maria d'Igualada

  Coordenades:

  41.60651
  1.642
  386842
  4606980
  Número de fitxa
  08143 - 609
  Patrimoni moble
  Tipologia
  Objecte
  Contemporani
  Segle
  XIX-XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  Llei 9/93 del Patrimoni Cultural Català.
  Accés
  Restringit
  Religiós
  Titularitat
  Privada accessible
  Bisbat de Vic. Santa Maria, 2 - Vic
  Autoria de la fitxa
  Lluís Pedraza i Jordana

  Custòdia de metall sobredaurat. La base consta d'una peanya composta, la part superior de la qual es troba decorada amb uns relleus, culminant al mig en un botó del qual arrenca la canya que es va aixamplant a mesura que puja. A la unió de la canya amb el sol trobem dos anells motllurats. El sol és centrat per l'orifici de l'expositor, cisellat amb una motllura de cordó. Els raigs són conformats en una làmina, essent feixos de reig rectilinis i desiguals. Al damunt dels raigs hi ha aplicats relleus d'àngels.

  La custòdia procedent de la parròquia de Sant Pere d'Òdena no forma part de la part visitable que es troba a la galeria esquerra del trifori de l'església de santa Maria d'Igualada. Resta guardada al magatzem que s'ha situat en espai no visitable, prop de la sagristia.

  El 1996 el bisbat de Vic per tal de garantir la correcta identificació, catalogació i guarda del patrimoni artístic, amb la finalitat de donar seguretat, conservació i difusió de l'art religiós de les petites parròquies, moltes vegades desateses (sense rector resident) i per tant vulnerables (edificis sense vigilància), endegà el projecte Accuro per tal d'aplegar aquest valuós patrimoni històrico-religiós a la seu de l'arxiprestat. Fulgentia és el nom de la instal·lació permanent d'art religiós que, en aplicació del projecte Accuro a l'arxiprestat de l'Anoia-Segarra, es va crear a l'església parroquial de Santa Maria d'Igualada, i que va ser inaugurada el dia 1 d'agost de 2008 pel Bisbe de Vic, Romà Casanova. La parròquia de Sant Pere d'Òdena va dipositar aquesta custòdia.

  Documents d'ingrés i fitxes del projecte ACCURO. Bisbat de Vic, Patrimoni Cultural. Igualada