Corral damunt del pla de les Vinyes
Copons

A la banda de ponent del Pla de les Vinyes, 08289
    Al sud-oest del nucli urbà, damunt del Pla de les Vinyes

Una part de la coberta està enrunada.
    Adriana Geladó Prat

Edifici aïllat de planta rectangular, envoltat de camps de conreu i situat a la banda de ponent del Pla de les Vinyes. Està construit en un terreny amb un fort desnivell, organitzat en planta baixa i pis i cobert per una teulada de teula àrab de dues vessants que té la part de tramuntana esfondrada. La façana principal, orientada a ponent, presenta un portal rectangular amb la llinda de fusta, que dóna accés al primer pis de la construcció. Al seu costat hi ha un altre portal rectangular actualment tapiat, que conserva els brancals bastits amb carreus de pedra escairats i un petit arc de descàrrega superior bastit en pedra. La façana de migdia presenta, a la planta baixa, dos arcs de mig punt adovellats que han estat reformats. Tots dos estan tapiats, tot i que un d'ells compta amb una obertura rectangular amb la llinda de fusta, oberta al mig del parament. Al pis hi ha dues simples finestres rectangulars. La resta de façanes presenten simples obertures rectangulars. De la façana de tramuntana destaca un petit forat de ventilació obert a la segona planta i bastit amb una pedra decorada reaprofitada. Al interior, l'espai està cobert per un encanyissat sostingut amb una solera de bigues de fusta. La construcció està bastida en pedra desbastada de diverses mides, disposada en filades regulars i amb petites pedres utilitzades per falcar les juntes. Per la banda de llevant, el corral compta amb un mur de pedra que delimita una zona per les bèsties.

El seu accés és difícil perquè actualment no hi ha cap camí que hi arribi. Cal travessar els camps de conreu que caracteritzen la zona.