Signatura
Folgueroles

Carretera N-141d, km. 6 - Torrent de Folgueroles
    Emplaçament
    A la banda de llevant de la carretera, dins de l’Àrea d’esplai de la font Trobada, al costat de la mateixa font

41.9373
    2.3243
    443985
    4643036
    08083 - 62
    XXI
    2002
    Perejaume
    BPU. Catàleg de béns a protegir del POUM de Folgueroles.
    Lúdic/Cultural
    Ajuntament de Folgueroles
    Adriana Geladó Prat

Peça d’art natura (land art) consistent en la correcció del torrent de Folgueroles amb el traç de la signatura del poeta folguerolenc Jacint Verdaguer, de tal manera que mostri la immensitat de l’obra del poeta i la incapacitat humana de copsar-la sencera. Aquesta intervenció, disposada damunt d’una superfície d’una hectàrea, és obra de l’artista Perejaume i fou realitzada l’any 2002 en commemoració del centenari de la mort de Verdaguer. A la banda nord-oest de la peça, entre l’Àrea d’esplai de la font Trobada i la carretera, hi ha un mirador disposat a mitja alçada des del que es pot observar la intervenció. Aquest espai compta amb un plafó explicatiu de la intervenció i una peça circular de pedra anclada al sól amb la següent inscripció: “DE COM EL TORRENT DE FOLGUEROLES HA ESTAT ALLERAT DE MANERA QUE L’AIGUA SEGUEIXI LA SIGNATURA DE VERDAGUER, DE MANERA QUE L’AIGUA ESCRIGUI, FRESSEGI I REGUI EL NOM DE FOLGUEROLES AMB EL NOM DE VERDAGUER. PEREJAUME. FONT TROBADA 2002”.

Aquesta obra forma part d’un seguit d’intervencions artístiques que, sota el nom “De com posar Verdaguer a Folgueroles”, es realitzaren físicament en el paisatge del terme de municipal, juntament amb la instal·lació dels quatre claus fiters als extrems del terme municipal i la lectura de les obres completes del poeta mitjançant diversos lectors disposats per tot el terme municipal.

“Intervencions artístiques per tot el terme”. La Falguera nº extraordinari, 202, p. 10.

NAVARRO ACEBES, Ferran (2021). Catàleg de béns a protegir. R18/07 Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Folgueroles. Consultat 24 octubre 2021, des de https://dtes.gencat.cat/rpucportal/ Núm. Identificació B.08.

PEREJAUME (2002). De com posar Verdaguer a Folgueroles. Folgueroles: Casa-Museu Verdaguer, Ajuntament de Folgueroles, Generalitat de Catalunya-Departament de Cultura.