Rellotge de sol
El Papiol

Ca l'Estrada, Plaça de Rafael Casanova, 1/Cantonada Avinguda de la Generalitat
    A la façana lateral de Ca l'Estrada, a l'Avinguda de la Generalitat

Juana Maria Huélamo Gabaldón

Rellotge de sol vertical, declinant. Està pintat en tons rosats i ubicat a la façana lateral de la casa de Ca l'Estrada. Es tracta d'un rectangle esgrafiat que presenta les XII hores. La busca surt d'un sol somrient, a l'estrem superior, esgrafiant dins d'un camp que es presenta a manera d'escut. Porta la correcció per longitud. Al costat de cada línia horària apareix una línia més curta: les primeres indiquen l'hora del meridià 0º i les segones, l'hora solar del Papiol. Per sobre i per sota, sengles cartel·les en forma de bandes recullen les següents llegendes: 1, A LA SUPERIOR: "pentagrama amb clau de sol i tres notes musicals: Si-fa-sol. SOC UN REI". 2, A LA INFERIOR: "SI ESTA NUVOL-1956-SOC UN NINGÚ". Conserva el gnomon, que es troba recolçat per un suport metàl·lic, en un molt bon estat.