Masia del Ravalet
Vilassar de Dalt

Carrer del Ravalet, 21

XVII-XX
    Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    Jordi Montlló Bolart

La masia del ravalet, està ubicada prop de l'antic camí de Mataró, als afores del nucli urbà de Vilassar, a l'esquerra de la Riera de Targa. És de planta rectangular i consta de planta baixa i pis. La coberta és a dues aigües, amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia.
    Tot i que actualment hi ha una divisió de propietats, conserva la tipologia general i alguns elements arquitectònics destacables, com el portal rodó adovellat, o algunes finestres amb els brancals, ampits i llindes de pedra.

En els seus camps, quan era una bòbila a principis de segle XX es va descobrir i excavar una necròpolis neolítica.

El mas Parera era el nucli d'un antic veïnat, conegut des del segle XIX amb el nom del Ravalet. Al costat s'aixeca una torre de guaita, posteriorment reformada.
    No es coneixen referències documentals de la torre a excepció de la seva representació gràfica en el plànol del 1777 i un dibuix a carbó datat l'any 1854.

BENITO, Pere (2006). Vilassar de Dalt, un poble de futur. Ajuntament de Vilassar de Dalt.
    SAMON FORGAS, Josep (1996). Notes històriques entorn de les torres de defensa dels masos de Vilassar; dins XII Sessió d'Estudi mataronins. Museu Arxiu de Santa Maria. Mataró, pàgs. 181 a 197.