Can Salvet
Vilassar de Dalt

Carrer Josep Piferrer i Depaus, 6

S'ha restaurat fa poc.
    BCIL - Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental
    Jordi Montlló Bolart

Masia de planta circular situada actualment en una zona urbana, al costat de la riera que porta el seu nom. És de planta rectangular i consta de planta baixa i pis. La coberta és de teules àrabs a dues aigües, amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia.
    Les obertures es distribueixen en planta baixa a partir del portal rodó adovellat, una finestra reixada, amb els brancals, l'ampit i la llinda de pedra a cada costat; i una altra finestra més petita a l'extrem dret, posterior. En la planta pis, centrat i damunt el portal, hi ha un balcó amb barana de ferro i finestres a cada costat. Entre el balcó i la finestra de l'esquerra hi ha un rellotge de sol.
    El parament és arrebossat, llis i pintat de groc-ocre.

L'origen d'aquest mas podria ser un altre mas, medieval, conegut amb el nom de mas Pons, documentat des de mitjans del segle XIV.
    En el segle XIX és adquirit per la família Piferrer Depaus, descendent d'una nissaga d'impressors i llibreters de Barcelona des de 1695.
    a mitjans del segle XIX s'edifiquen els cossos del darrera i els masovers viuen a la masia. L'any 1869 es venen el negoci de Barcelona i s'instal·len definitivament a Vilassar.

BENITO, Pere (2006). Vilassar de Dalt, un poble de futur. Ajuntament de Vilassar de Dalt.