Can Salvet
Vilassar de Dalt

  Maresme
  Carrer Josep Piferrer i Depaus, 6
  112

  Coordenades:

  41.51552
  2.35896
  446510
  4596186
  Número de fitxa
  08214 - 60
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Popular
  Segle
  XVII
  Estat de conservació
  Bo
  S'ha restaurat fa poc.
  Protecció
  Legal
  BCIL - Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Si (IPA 9286)
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  6664006DF4966S0001HD
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Masia de planta circular situada actualment en una zona urbana, al costat de la riera que porta el seu nom. És de planta rectangular i consta de planta baixa i pis. La coberta és de teules àrabs a dues aigües, amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia.
  Les obertures es distribueixen en planta baixa a partir del portal rodó adovellat, una finestra reixada, amb els brancals, l'ampit i la llinda de pedra a cada costat; i una altra finestra més petita a l'extrem dret, posterior. En la planta pis, centrat i damunt el portal, hi ha un balcó amb barana de ferro i finestres a cada costat. Entre el balcó i la finestra de l'esquerra hi ha un rellotge de sol.
  El parament és arrebossat, llis i pintat de groc-ocre.

  L'origen d'aquest mas podria ser un altre mas, medieval, conegut amb el nom de mas Pons, documentat des de mitjans del segle XIV.
  En el segle XIX és adquirit per la família Piferrer Depaus, descendent d'una nissaga d'impressors i llibreters de Barcelona des de 1695.
  a mitjans del segle XIX s'edifiquen els cossos del darrera i els masovers viuen a la masia. L'any 1869 es venen el negoci de Barcelona i s'instal·len definitivament a Vilassar.

  AJUNTAMENT DE VILASSAR (1999). Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt.
  BENITO Pere (1996). Notes històriques dels elements del patrimoni arquitectònic del Pla especial i Catàleg artístic i ambiental de Vilassar de Dalt.
  BENITO, Pere (2006). Vilassar de Dalt, un poble de futur. Ajuntament de Vilassar de Dalt.
  PUJOL i DURAN, Delfí (2000). La pagesia a Vilassar. Les cases de muntanya (II); dins Ipsa Arca, núm. 4, desembre de 2000. Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, pàgs. 52 a 55.