Carreró de la Generalitat / Carreró del Seno Copons

Anoia
Carrer del Mur-carrer d'Àngel Guimerà, 08289
Al bell mig del nucli urbà, comunicant aquests dos carrers
428m

Coordenades:

41.63701
1.51833
376595
4610535
08071-120
Patrimoni immoble
Obra civil
Medieval
Modern
Contemporani
Popular
XIII-XXI
Bo
Inexistent
Fàcil
Social
Privada
Diversos propietaris
Adriana Geladó Prat

Carrer estret situat al bell mig del nucli urbà, formant cantonada amb la casa de cal Segura. Presenta una planta en forma d'L i està disposat en pendent. El tram inferior presenta un paviment de pedra esglaonat, mentre que a la part superior es localitza una escala que connecta amb el carreró del Forn i desemboca en el carrer del Mur.

La datació establerta és aproximada i està relacionada amb la fundació de la plaça i del carrer Major (actual plaça de Ramon Godó, carrer de Sant Magí i carrer d'Àngel Guimerà).

El carreró conserva bona part del seu traçat original i la mateixa funcionalitat: comunicar la part baixa del poble amb la part superior, desde l'actual carrer del Mur fins al carrer d'Àngel Guimerà. El vial es va anar formant a mesura que s'anava configurant el nucli urbà, juntament amb el naixement del carrer Major, que seguia el traçat de l'antic camí reial d'Igualada a Calaf. Les cases que s'anaren aixecant a la zona determinaren el seu urbanisme. En aquest sentit, els passos que comunicaven la muralla del recinte fortificat amb els molins i els horts de la banda de ponent del carrer Major foren respectats, fins i tot quan es comença a edificar arran de mur. Aquests passos foren l'origen dels quatre carrerons documentats al nucli urbà (Muset 2006: 9).

CLUB ESCOLAR 3C (1997). "Carrer del Mur". Camí Ral. Butlletí informatiu i d'opinió Vila de Copons, núm. 4, p. 2. LLACUNA I ORTÍNEZ, Pau (1995). Rutes per l'Anoia: història i art. Igualada: Publicacions Anoia, p. 70. MUSET I PONS, Assumpta (2006). Carrers i cases de Copons. El creixement urbanístic del S. XVIII. Copons: Ajuntament de Copons, p. 9.