Can Ninou
Granollers

Palou, sector oest. A la Serra de Ponent. Camí de can Ninou, s/n
    Emplaçament
    Des del polígon industrial de St. Julià, al sector sud, camí de Can Ninou en direcció oest i travessar la via fèrria per un pas subterrani. Seguir uns 50 m.
    117

41.579172325942
    2.2693012443029
    439088
    4603311
    08096 - 357
    XVI-XX
    Necessita algunes actuacions de millora. Coberts en estat de ruïna.
    Catàleg de masies i cases rurals del sòl no urbanitzable (2012). Identificador 053.
    Residencial - productiu
    001529100DG30D0001QJ
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo
    Jordi Piñero Subirana

Masia de dimensions modestes, emplaçada a la zona sudoest de Palou, a la riba de ponent del Congost. De planta basilical, ha conservat força íntegrament la tipologia constructiva tradicional.

El cos residencial és de planta rectangular, amb coberts adossats i un petit pati a ponent. Consta de planta baixa més un pis i golfes. La façana principal, encarada vers migdia, es distribueix en base a tres eixos, amb el cos central més elevat. L’eix central no és el tot simètric. A la base hi trobem el portal, amb brancals de pedra picada i arc escarser fet amb totxos a plec de llibre. Les finestres són simples, sobre un parament arrebossat d’un color clar. Al cos central conserva un rellotge de sol. El costat dret s’ha allargat, probablement per acollir un cup i el celler.

A l’entorn de la casa hi ha diversos coberts, equipaments agrícoles  i naus de magatzem parcialment enrunades. També una bassa i un pou que aprofita l'aigua d'una mina. Uns metres a llevant trobem una era enllosada i una petita pallissa.

Per la seva tipologia constructiva, aquesta masia podria ser obra fonamentalment dels segles XVI-XVIII. Els propietaris tenien el cognom Ninou. Algunes branques d’aquesta família, procedents de la masia, els trobem establerts en cases de Granollers, al Passeig de la Muntanya 30 i al carrer Conestable de Portugal 27. La propietat del mas estava envoltada pels masos Coll, Ribes, Català i Guasch (GARCIA-PEY, 1990).