Camí de les Roques de Glaç Fogars de Montclús

  Vallès Oriental
  Sot del Mal
  Pel corriol que duu del corral d'en Deumal fins al coll de les Agudes.
  1325

  Coordenades:

  41.7825
  2.42375
  452114
  4625788
  08081-115
  Patrimoni immoble
  Obra civil
  Popular
  Regular
  Hi ha alguns trams del camí que es fan difícils de resseguir ja que es troben coberts per la vegetació
  Inexistent
  Difícil
  Social
  Pública
  Diputació de Barcelona
  Virgínia Cepero González

  Es tracta d'un petit corriol que duu del corral d'en Deumal fins al coll de les Agudes, i que comunica els pous i congestes de neu i de glaç que es troben al vessant nord-oest de les Agudes.
  S'hi accedeix pel GR 5-2 del Turó de l'Home en direcció a Fontmartina i, aproximadament uns 200 metres abans d'arribar al Corral d'en Deumal, cal seguir pel corriol que mena en direcció nord cap a les Agudes.
  El seu recorregut està indicat amb algunes marques de pintura i diferents pedres a mode de fites, però hi ha alguns trams del camí que es fan difícils de resseguir ja que es troben coberts per la vegetació.
  El seu nom prové dels estimballs que voreja quan travessa el Sot del Mal; a l'hivern l'aigua que regalima per la roca queda glaçada i és fa perillós el trànsit per aquest tram del corriol.

  El vessant nord-oest de les Agudes acull una espectacular concentració de pous i congestes de neu i de glaç. Aquesta proliferació de dipòsits es va veure afavorida per les condicions d'exposició i altitud, que facilitaven la conservació de la neu.
  La majoria de pous i congestes s'estenen per la zona dels antics emprius de les Agudes.

  LÓPEZ CORTIJO, J. (1992) "Els pous de neu i de glaç del Montseny: Inventari per a una preservació". Monografies del Montseny, 7. Viladrau: Amics del Montseny.