Aplec de Santa Llúcia
Veciana

La Rubiola

Jordi Montlló Bolart

L'Aplec de Santa Llúcia es celebra el 13 de desembre, festivitat de la santa, a la capella que hi té dedicada ubicada al nucli de La Rubiola.
    Es tracta d'una capella privada de la casa noble de Cal Riera, que el 13 de desembre s'hi fa la missa en honor a la santa i resta oberta la resta del dia perquè els veïns la puguin visitar. Després de la missa es canten els goigs de la santa.

La capella de Santa Llúcia és propietat de la finca de Cal Riera, on els avantpassats hi eren enterrats. És una petita capella d'una única nau, de planta rectangular amb la façana principal, orientada a ponent. Al presbiteri hi ha un altar adossat a un petit retaule de fusta, on hi ha la imatge de Santa Llúcia a l'espai central.