Sant Nicolau Granollers

Vallès Oriental
Camí de can Nicolau, 08400-GRANOLLERS
A la serra de Ponent

Coordenades:

41.60348
2.27384
439489
4606007
08096-319
Patrimoni immoble
Conjunt arquitectònic
Modern
Contemporani
Popular
Regular
La masia ha estat molt transformada a jutjar per les fotografies antigues.
Inexistent
Fàcil
Residencial
Privada
Ref. cad.: 007A09017
ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo

Casa de camp de planta d'estructura quadrangular amb coberta de teula àrab a dues vessants. La façana principal s'estructura en tres eixos de composició vertical, a més d'un quart que està format per la llotja, a l'extrem esquerra, la qual cosa fa que l'eix principal es trobi desplaçat cap a la dreta. Els eixos de l'edifici estan formats per buits de composició vertical i la porta presenta llinda d'arc de punt rodó i la resta d'arc pla. A l'extrem esquerra es troba la llotja que es desenvolupa en tot el lateral Sud de l'edifici amb capçalera a la façana principal. A la planta baixa presenta, en aquesta façana, una obertura tapiada coberta amb arc de mig punt i a la primera planta dues obertures cobertes, així mateix amb arc de punt rodó. Aquestes obertures continuen per tota la façana lateral, Encara que la llotja ha perdurat com element, però no s'assembla a l'antiga, ni en general la resta de l'exterior de la casa. Els voltants li donen un valor patrimonial a tenir en compte. Les vies que recorren la serra de ponent contenen abundants masies que proporcionen un paisatge característic de zona rural (ROMERO, 2000).

Foto 3. Autor: Pere Cornellas.

Al segle XVIII, un ermità pertanyent a la comunitat de Sant Esteve romania a la capella de Sant Nicolau (BAULIES, 1986). Pertanyia a la comunitat religiosa dels Caputxins, fins que amb el procés desamortitzador del 1835 es va adjudicar al propietari de la finca en la que estava situada (BAULIES, 1986)..

BAULIES I CORTAL, Jordi (1986) "Del Decret de Nova Planta al 1850", Estudis de Granollers i del Vallés Oriental, Núm. 1, Aproximació al medi natural i a la història de Granollers, pp. 59-64 Granollers: Servei Municipal de Cultura. ROMERO, F. Xavier et al. (2000) Turisme naturalista. Granollers: Taller d'Ocupació "la Font". Document mecanografiat.