Espectacle Puig-reig l'herencia de Guillem de Berguedà als Templers Puig-reig

Berguedà
Plaça Nova de Puig-reig
Plaça Nova

Coordenades:

41.97375
1.87897
407120
4647469
08175-17
Patrimoni immaterial
Manifestació festiva
Contemporani
XXI
2005
Bo
Inexistent
Fàcil
Científic
Pública
Rosa Serra Rotés i Jordi Piñero

Aquesta representació, oberta al públic i dissenyada com una gran obra de teatre a l'aire lliure, pretenia retrocedir en la història fins al segle XII, i recordar el moment en què el trobador Guillem de Berguedà va deixar les seves pertinences als Templers, entre les quals hi havia el municipi de Puig-reig, Fonollet i el castell.

L'espectacle ha rebut el Premi Ateneus 2010 en la categoria de Creativitat en arts escèniques. Els Premis Ateneus són els guardons que la Federació d'Ateneus de Catalunya convocada cada any amb l'objectiu de reconèixer la creativitat, originalitat, qualitat i esforç que fan les diferents associacions culturals, les persones, les empreses i els mitjans de comunicació per promoure la cultura i l'associacionisme cultural. La cerimònia de lliurament de premis va tenir lloc al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona

Es un espectacle que neix l'any 2005, coordinat i dirigit per Marc Suñé i Núria Pons, es fruit de la il·lusió i l'esforç dels Diables del Clot de l'Infern. És fruit de la voluntat d'explicar la història de Puig-reig amb foc, música i dansa a través d'una recreació històrica. . En total, més d'un centenar de persones entre artistes, músics, tècnics de llum i so, i encarregats d'attrezzo. Tots ells participant a l'obra teatral de manera altruista; els textos i diàlegs són obra historiadora Rosa Serra, la música és a càrrec de Ramon Noguera, director de la Polifònica de Puig-reig que s'encarrega de la selecció i d'incorporar obres, i l'assessorament artístic es de Jordi Pesarrodona, de la companyia Gog i Magog. El pes de l'espectacle corre a càrrec del Diables del Clot de l'Infern, una entitat local i juvenil que neix el 2005 amb la voluntat d'organitzar el correfoc en totes les festes que protagonitza el municipi.

www.ateneus.cat/ca/recursos/premis.html
M.MOLINA (2010): "Puig-reig inicia la festa major amb un espectacle d´història, música i foc", Regio7, 25 Maig 2010
S. REDO (2010): "Puig-reig escenifica la seva historia", Regió 7, 24 Maig 2010
www.diablesclotdelinfern.com
www.puig-reig.cat