Aplec de Savassona Tavèrnoles

Osona
Savassona, Sant Feliuet
660 m

Coordenades:

41.95939
2.34043
445341
4645478
08275-136
Patrimoni immaterial
Manifestació festiva
Contemporani
XX-XXI
Bo
Inexistent
Obert
Lúdic
Pública
Virgínia Cepero González

L'Aplec de Savassona es celebra anualment el segon diumenge del mes de juny a Sant Feliu de Savassona. L'organitza la Unió Excursionista de Vic, des de la primera restauració de l'ermita l'any 1960.
L'aplec comença amb un esmorzar popular amb pa, embotits, vi, cafè i licors, i un sorteig. Després es celebra una missa solemne a l'ermita, amb el cant dels goigs de Sant Bernat de Menthon, patró dels excursionistes.
Durant el matí es duen a terme diverses activitats esportives.

Fotografies gentilesa de Jaume Anglada, vicepresident de la Unió Excursionista de Vic.

L'any 1960 la Unió Excursionista de Vic va iniciar les obres de restauració de Sant Feliu de Savassona, que es trobava en estat d'abandó i era utilitzat com a corral per al bestiar. Els socis de la Unió Excursionista de Vic van sufragar part de les obres de restauració de l'ermita i van carregar a coll, per les escales que pugen al turó, tot el material de construcció. Es va construir un nou altar major, es va arranjar el terra i es van col·locar les imatges de Sant Bernat i Sant Feliu.
La segona restauració es va dur a terme l'any 1984, quan es va arreglar la teulada, part del campanar i les portes.
Finalment, l'any 1991 es va fer i beneir una campana dita "La Baronessa", i es van moblar els interiors. Des d'aleshores, la Unió Excursionista de Vic s'encarrega, de forma voluntària, de la custodia de l'ermita i del seu manteniment.