Vitrall de Pere Cànovas
Sant Adrià de Besòs

Barcelonès
    Sant Adrià Nord - Plaça Guillermo Vidaña i Haro s/n

Pere Cànovas
    Ajuntament de Sant Adrià de Besòs (Plaça de la Vila,12 - 08930)
    Jordi Montlló Bolart

Vitrall emplomat, instal·lat a la biblioteca municipal de Sant Adrià de Besòs, obra de Pere Cánovas. Composició abstracta amb predomini dels colors vermell, blau i ocres amb línies corbes. Tot i que permeten intuir elements identificatius de la ciutat, com les xemeneies de la central tèrmica, l'arc gòtic, el mar, el riu Besòs. Es pot veure també des de l'exterior, ja que es troba a la façana del carrer de Ricart.

Donació de l'artista a la ciutat de Sant Adrià.

Pere Cánovas és un artista adrianenc instal·lat a Barcelona amb obra en diferents municipis catalans com l'església Major de Santa Coloma de Gramenet; l'església dels Carmelites de Badalona; l'Església de Santa Maria i Sant Nicolau de Calella. Així com els seus treballs al monestir de Montserrat o a Santa Maria del Mar de Barcelona, i la restauració de les margalides que Antoni Gaudí va dissenyar per a la cripta de la Colònia Güell o la seva pròdiga dedicació a Mallorca, on destaquen els tríptics de la catedral de Palma o els de l'església de Sineu. Però que també ha treballat pel seu poble natal. Destaquen els seus vitralls de temàtica religiosa de l'església de Sant Joan Baptista.