Col·lecció municipal
Sant Adrià de Besòs

Sant Adrià Nord - Plaça de la Vila,12

Col·lecció
    Cultural
    Ajuntament de Sant Adrià de Besòs (Plaça de la Vila,12 - 08930)
    Jordi Montlló Bolart

L'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs disposa d'una col·lecció de béns mobles heterogènia i de procedència diversa, fruit de donacions, compres, concursos d'art, formada majoritàriament a partir de l'any 1979. Formen part d'aquesta la col·lecció de pintures i escultures cedides l'any 2004 per l'artista adrianenc Gerard (Guerau) Calàbia (1938-2011); la col·lecció d'objectes mobles custodiada a l'Arxiu Municipal integrada pel mesurador de mossos, una placa de la dictadura franquista en homenatge a Primo de Rivera, i la tapa de claveguera republicana amb la inscripció "Pla de Besòs". També integren la col·lecció municipal el conjunt de pintures exposades a la Casa de la Vila, provinents dels concursos de pintura municipals organitzats en el marc de la Festa Major. La Biblioteca Sant Adrià custodia diverses escultures que també formen part d'aquesta col·lecció, com són l'escultura en homenatge al tren de 1848 i el projecte d'escultura homenatge als afusellats al camp de la Bota d'Oriol Rius. En aquest sentit, el MhiC custodia l'escultura "Record d'un Malson" de l'artista Joan Brossa, cedida a la localitat l'any 1991. Altres elements significatius d'aquesta col·lecció municipal són les moles de pedra provinents de l'antiga fàbrica Fibrec, i la màquina de fabricació de vidre de la factoria Schott, totes dues custodiades en magatzems municipals, i el teler que es conserva al Casal de Cultura. També formen part d'aquesta col·lecció dos panots de ciment amb la numeració de les antigues parades del mercat d'encants del carrer de Bogatell, i una motocicleta de patrulla, marca Bultaco, exposada a la comissaria de la Policia Local de Sant Adrià de Besòs.