Bosc de columnes
Sant Adrià de Besòs

Barcelonès
    Av. De les Corts Catalanes s/n

XXI
    Ajuntament de Sant Adrià de Besòs (Plaça de la Vila,12 - 08930)
    Jordi Montlló Bolart

El Bosc de columnes és un projecte endegat l'any 2016, per l'Ajuntament amb col·laboració de l'associació El Generador, Art i Creació Cultural per tal de regenerar espais urbans a través de l'art.; i en aquest cas concret, l'expressió triada ha estat el grafit. Forma part del HOP, Trobades de dansa i Cultura Urbana (http://elgenerador.org/), una plataforma cultural de suport a la dansa i la cultura urbana que desenvolupa una programació anual en diferents municipis de l'àrea metropolitana. Hi han participat artistes d'art urbà de diferents estils, tant nacionals com internacionals, i cadascú ha pintat quatre columnes amb una temàtica lliure. Encara que hi ha exemples d'intervencions com aquesta a altres ciutats del món, la de Sant Adrià és única al món per la dimensió que té (400 columnes de cinc metres d'alçada x 2,85 de perímetre, aproximadament), per la qual cosa aspira a convertir-se en un referent cultural de l'art urbà.

En aquest espai s'hi celebra, setmanalment, el Mercat d'Encants.

Projecte promogut des de l'any 2016, per l'Ajuntament de Sant Adrià, amb la col·laboració de l'associació El Generador, Art i Creació Cultural, que forma part de l'HOP, Trobades de Dansa i Cultura Urbana (http://elgenerador.org/).