Monument a l'Associacionisme de Sant Adrià
Sant Adrià de Besòs

La Catalana - Av. de La Catalana, s/n

XXI
    Andrés Gavilano
    Ajuntament de Sant Adrià de Besòs (Plaça de la Vila,12 - 08930)
    Jordi Montlló Bolart

Monument fet d'un bloc amorf de pedra granítica amb una fissura central d'on surten dues mans. En un lateral hi ha una placa metàl·lica encapçalada per l'escut de Sant Adrià de Besòs, on es pot llegir: "Ajuntament de Sant Adrià de Besòs / A tots els participants en la Capsa del temps, amb motiu del mil·lenari de la ciutat en agraïment públic a les Associacions i Entitats locals, per la seva tasca, dedicació i promoció de la ciutat de Sant Adrià de Besòs / Sant Adrià de Besòs, 9 de setembre de 2012."

Monument inaugurat per la Festa major de 2012, en el marc de celebració del mil·lenari de la ciutat. Per aquest motiu, sota el monument hi ha la Capsa del Temps, en la qual entitats adrianenques van dipositar mesos abans un distintiu identificatiu de la seva activitat. L'alcalde, Sito Canga, va definir el monument com un símbol de "la força de la societat adrianenca", així com el del "ressorgiment d'un barri que va tenir passat i que ara té i tindrà futur amb la unió dels seus veïns".